Tarinani

Olen laulanut koko ikäni. Muistan jo päiväkodin joulujuhlissa esiintyneeni yksin yleisön edessä. Musiikkiluokan kuorojen jälkeen päädyin opiskelemaan klassista laulua musiikkiopistoon ja yksityisestikin. Minua pyydettiin laulamaan tuttujen ja vähän tuntemattomimpienkin perhejuhliin, ja myös viihdekuoroharrastus vei mukanaan, mutta en silti koskaan ajatellut musiikista itselleni ammattia.

Kouluttauduin merkonomiksi ja työskentelin 15 vuotta erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, minkä jälkeen ryhdyin myyntineuvottelijaksi ja myöhemmin yrittäjäksi myyntialalle. Ohessa tein myös henkilökohtaisen avustajan töitä.

Vuonna 2016 työelämä kävi liian raskaaksi yhdessä kroonisen migreenin kanssa ja tein vaikean päätöksen. Lopetin yritystoimintani ja aloin miettiä klassista kysymystä: ”Mikä minusta tulee isona?” Eräs ihminen esitti silloin ratkaisevan kysymyksen: ”Mitä tekisit, jos voisit tehdä, mitä haluat?” Vastausta ei tarvinnut kauan miettiä: ”Laulaisin!”

Niinpä etsin ja löysin itselleni säestäjän – pianisti Teemu Heinon –  jonka kanssa aloimme harjoitella ohjelmistoa.  Teemun kanssa perustimme Duo Too Sensitiven ja keikkailimme jonkin verran.

 

Kuva: Tero Ruukki

Koin kuitenkin, että en ymmärtänyt musiikkialasta tarpeeksi. Niinpä hain ja pääsin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen opiskelemaan Musiikkituotannon ammattitutkintoa manageroinnin osaamisalalle. Opiskelun aikana Duo Too Sensitive julkaisi kaksi singleä: Tyttö ja takkuturkki sekä Toivon sinulle kaikkea hyvää. Koulussa kohtasin taitavia lauluntekijöitä ja tuottajia, joiden kanssa olen saanut nyt tehdä yhteistyötä. Valmistumiseni jälkeen ’lanseerasin’ taiteilijanimeni – Mari Anela –  vuoden 2020 tammikuussa. 

Laulaminen ei vieläkään ole pääelinkeinoni, mutta jollakin tavalla musiikkiin liittyy silti suuri osa töistäni. Nykyään autan aloittavia artisteja ja lauluntekijöitä Musiikkikatu-palvelussa.

Nyt rakastan sitä, mitä teen.